miercuri, 11 iulie 2012

Curiozitati din lumea posetelor (1) Cea mai veche poseta din lume

V-ati intrebat vreodata cand a aparut prima poseta din lume si cum arata? Probabil ca nu, dar dupa ce ati citit intrebarea ati devenit cu siguranta curioase, asa ca va vom da si raspunsul.

National Geographic a dezvaluit informatii conform carora cea mai veche poseta din lume a fost descoperita de catre cercetatori in Germania, intr-un sit arheologic de langa Leipzig. Se pare ca dateaza din 2500-2200 i.Hr. si asta explica felul in care arata si "materialul" din care a fost "confectionata" si anume, dinti de caine. 

De fapt, se spune ca geanta ar fi fost facuta din piele sau material textil, care a disparut cu timpul, iar dintii de caine care au fost gasiti ar fi reprezentat doar decoratiunile exterioare, asadar moda exista inca de atunci :)

Probabil vi se par ciudate elementele decorative ale gentii, dar se pare ca pe vremea aceea dintii de caine erau foarte utilizati in diverse scopuri ornamentale, ca si accesorii, dar nu oricine avea parte de asemenea obiecte, deci, cel mai probabil, poseta apartinea unei persoane instarite.

Voi ce parere aveti? Ati purta o astfel de poseta?


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu